[k][a][m][i]

Tuesday, 2 August 2011

kawan kadangkala lawan =.='

saLam ....
hari ni hari ke3 umat islam di seluruh negara berpuasa ...
selamat berpuasa untuk semua =) ..
see my tajul atas tuh ? ade yg sentap ke ?
hope tade la kn ....tapi ana yg sentap ade la ..
hehehe ... bukan nk ngate , bkn nk mengutuk ....
memang ni blog ana , hak ana nk cerita ape2 pown ...
tapi nk buat ape tmbh2 dosa kn kn ? ok ...
ni just luahan je kot ... bkn ape2 taw ! ..
last week before kite semua sambut puasa ,
ade 1 hal da jadi antara ana , dan kawan ana ...
kawan agk rapat la jugak ... korang bce entri ni
n cube byngkan korang kat dlm situasi ana ...
ade surg mamt ni tetiba anta kat wall ana cm ayt2 saiko la kn ...
b4 this , mamat nih ngn kawan ana .... tp ana ta tau sejauh mne
hbgan mereka ... then ana IM kawan ana ... ana ckp gny ,
'weyh knpe ngn si A (bkn nme sbnar) nih...? cube ko tgk
kat wall aku' , kawan ana ta rep IM ana ... tp dy like ape
yang mamat tuh bg kat wall ana ... salah ana ke bila mamat
2 tulis cm g2 kat wall ana then ana bgtau kat dy ....
salah ana ke guys ? ana IM kawan ana balik , ana ckp gni ,
'weyh ko jgn salah fhm pulak , aku ta tau pape' ...
die diam lg ... ana tau dy mra ... tp salah ana ke ?
ana pown ta knl mamat tuh .... then tibe2 kat wall dy ,
dy tulis 'ta cye sape2 pown ...' sbgai kwn yg agk rapat ,
ana teramat2 sure kalau korang pown , mesti korang terasa ....
dy da knl ana lame , tp dy ta cye kn ana .... knpe msty cm g2 ?
then ana post kat wall ana , ana ckp , nk buang kawan , tade hal la ...
g2 la ayt nye ... tapi status die yg smlm , mmg uat ana sentap gyler ...
ana ta ckp pown , kalau kwn ngn budak HOT , akn masuk neraka ...
dan ana ta ckp pown yg ana berlitup2 nih ana akn sure msuk syurge ...
memang betul ape dy ckp kat wall die , kita hanya insan biasa ,
ALLAH je yg boleh tntukan sume tuh ... kita tade hak ... tapi ayt die tuh ?
same jugak kn ? die pown tade hak nk ckp yg berlitup2 ta cmfirm
msuk syurga ... die spatot nye ta boleh ckp mcm 2 ... sbb bkn ana je yg
pkai tdung ... lagi 1 die ckp die nk cool bln pose , kalau da mcm gini gaye nye ,
same je mcm bkn bln pose ... korang fikirkn la ye ... ape2 pown , bia la dy hepy
skrg , lastly ana bg 1 hadis , ana tertarik dgn status sepupu ana nih :

Rasulullah SAW berkata, "Awaslah daripada mengumpat kerana mengumpat itu lebih berdosa daripada zina. Sesungguhnya orang melakukan zina, apabila dia bertaubat, Allah akan menerima taubatnya. Dan sesungguhnya orang yang melakukan umpat, tidak akan diampunkan dosanya sebelum diampun oleh orang yang diumpat." (Hadis riwayat Ibnu Abib Dunya dan Ibnu Hibbad)
 

No comments:

Post a Comment