[k][a][m][i]

Wednesday, 29 June 2011

about my cute brother ^______^

saLam ....
entry kali ni ana nk cte pasal someone yang uat ary2 ana ceria ngn krenah dy .....
nme dy 'syed amar daniel al-iqrami'... my brother yg sgt2 kiut++sweet wokkk !!
ana rpat ngn dy kat fb je .... =) ... ary nih dy dmm ... kesian sgt .... mybe dmm cinta .... HAHA !
so ana nk uat dy gelak even dy ta sht ...... yela sbb ktorg duk jauh .... bro at pulau pinang ....
ana lak duk johor ..... ana pgl dy bro , dy lak pgl ana sis .... gusip2 sume ngn dy .....
hahahaha .... ana gtw dy ana nk uat story sal dy kat blog ana nih .... dy nk tgk blog ....
then ana bg .. tbe2 dy ckp , ana n syam nih sweet cpl ... mne ntah dy tgk an ..... then 
ana gtw dy yg ana n syam nih cpl rock .... dy ta cye .... smpai la ana snap pix IM antre ana n syam ke 
wall dy , bru dy cye .... hahaha ! pix bwh nih yg ana post kat wall dy ....





lepas dy tgk pix ats nih , yeahhh , ana b'jye uat dy ktwe woo~~ suke2 .... hahaha .....
n ayt ta leyh blah dy an 'sportng cmnie...hahaha,try ar rmntk plak ^^'...
dy mntk ana rmntik2 plak ngn syam taw ! so mmg time ngn IM tuh mmg agk rmntik la kn ....
so ana snap pix IM tuh jgak la ..... aw aw aw <3 hahahahha ! tgk bwh nih =)





pastuh , dy ckp , sis da la jgn uat bro saket perot sbb ktwe .... ok , then ana stop la kn ....
tp si syam plak yg sngje nk bg ktorg gelakk extra pg2 g2 ..... ana plak jnis da ade pluang
terhidang dpn mte , ape lg ...... point nye syam slah eja ... so ana post pix IM tuh ke my bro ,
mken gelak la dy taw !




ehemehem ! ana nk gtw , my bro nih da berpunye .... so jgn ade sesiape yyg cube2 nk
tackle mickle dy ye ... ana karate kunk ! wahhhh ... grau je ... tp siyesly , jgn gnggu
hbugan my bro..... korang msti nk tgk pix cute my bro tuh kn ? kat bawah ni ade beberape 
pix dy ye ..... p/s :: ana tau bro ana tuh eppy sgt skrg sbb ade org tersyang n bersame2 adek 
nye yg agk sewel nih ^________^
cute kn ?


korean look !
ni bro sy !


bawah ni pix GF my bro taw !





sekian ,
by love ana 

Friday, 24 June 2011

maharajalawak sudaaa berakhir~~

salam ....
entry kali nih ana just copy kat sm1 blog ....



Persembahan yang menarik dan bersahaja, melayakkan kumpulan Sepah dijulang sebagai juara sulung Maharaja Lawak.Kumpulan yang dianggotai oleh Jep, Shuib dan Mamat itu berjaya membawa pulang wang tunai berjumlah RM350,000 dan trofi dalam pertandingan akhir yang berlangsung di Stadium Malawati di sini malam ini.


Gelaran naib juara pula menjadi milik kumpulan Jozan yang turut memberikan persembahan mencuit hati sekali gus memenangi wang tunai sebanyak RM250,000 beserta trofi.Meskipun disebut-sebut akan memberikan saingan hebat pada pertandingan akhir itu, namun, Nabil hanya mampu berpuas hati dengan kedudukan tempat ketiga.


Namun begitu, juara Raja Lawak musim kedua itu tidak pulang dengan tangan kosong apabila wang tunai RM150,000 dan sebuah trofi menjadi hak miliknya.Sementara itu, tempat keempat dimenangi kumpulan Jambu yang memenangi RM50,000 dan trofi.


Kesemua persembahan yang bertemakan bebas dan muzikal itu telah diadili oleh tiga juri tetap iaitu Mamat Khalid, Ahmad Idham dan Saiful Apek yang mewakili 50 peratus.Selebihnya adalah menerusi undian khidmat pesanan ringkas.


Maharaja Lawak merupakan program realiti yang julung kali diterbitkan dengan menghimpunkan bekas juara dan finalis program Raja Lawak dari musim pertama hingga kelima.Lapan peserta lain yang telah tersingkir sebelum ini ialah kumpulan R2, Balas, Man, Amir, Alex, Jihan, Wai dan XN3.(Utusan Malaysia)

sekian ,
by love , ana

Monday, 20 June 2011

teringat mse di @15^_________^

saLam ....
mlm td ana bergayot ngn syam  .... dlm kul 12lebih pai kul2 kot .....
duk gelak2 ngn dy psl someone nih ..... biol taw my busuk nih .....
nk tau ta ktorg gosip sal sape ? tape la ... bia kmi2 je tau ....
lw ana cte kmpem korg pown ase geli geleman mcm yg ktorg rase ...
opppsss ! hehehhe ..... cume nk ckp 'be yourself is better than lie all people'
tengah duk2 syokk ktwe dan mentertawakn si syam nih , ana bkk la hp lme ana ....
sje tgk2 pix dlm tuh ..... kn syam kn ... HAHA .... syam tau la ana sbnrnye mencari gmbr ape ....
pastuh ade 1 gmbr nih ana tgk .... gmbr nih ana amik time ana juin @15 ....
n gmbr nih la gmbr pestime g try MMSX wokkk ! ana stat juin taun 2005 ....
da 7taun mse b'lalu ..... bwh nih ana letak pix yg ana ckp nih .....
muke bdk2 lg weyh ... hehehhehe ! tp slepas tuh , maka jd la kaki saiko org ... HAHA ....
besh wokkk gado2 at kapet ... cm tade life gado sal jantan .... kahkahkah ..... ok la ...
tu je nk update untk ary nih .... daaa , assalamualaikum ....

dulu ^___________^
nih skrg ^___________^

p/s :: sy taCUN anda ..... =)

Sunday, 19 June 2011

aku nk rambut sepanjang ini ^_________^

sape2 ade cre untk rmbt cpt pnjg ? hehehhehe aku nk rmbt sepanjang dlm gmbr bwh ni weyh ! no more gunting2 la kn ...... sbb dlu da sllu sgt rmbt pndek ..... lg 1 rmai org ckp , sllu nye org b'tdung nih sbb rmbt nye ta cntik ..... OMG guys ! no la ..... ta sume mcm gitu taw ..... tgk la buktinye dibwah ini ...

ni contoh gmbr rmbt yg aq nk .... hehehehe



ni pix rmbt aq yg ta sbrape nk pnjg ........

sape2 ade petua m'mnjang kn rmbt , meyh2 share ... hehhehehe

sekian ,
by love , ana ...

Monday, 13 June 2011

semoga rohnye dicucuri rahmatmu ya ALLAH ~~

ni along aka princesky ..... sape2 yg ade juin @15 astro , msti knl dy ..... dy da m'nggal kn kt sume .... m'nggal sbb saket paru2 berair ..... ana knl dy smse dlu juin @15 ... wlwpown ta rpt , tp sbgai seseorg yg knl dy , ana terasa dgn kehilangan beliau .... al-fatihah untk arwah .... semoga beliau ditempatkn dlm glogan yg diredhai .....setiap yg hidup pasti akn mati ..... yg pergi tidak akn kmbli .....

Sunday, 12 June 2011

gmbr ketika ditepung tawar =_=

gmbr ni smse my besday ... da lpas da ... 22mac2011 ...... =)

 sape2 yg kena mcm gni , kne redha jela ye ... HAHA ......

gmbr pernikahan my fren's dad ....

                                                                   ni ana ngn akk sulong .....
                                                                    kengkawan pengantin....
                                                                      my sister's family ......

........ cinta yg gagal ........

saLam ......
tgk je kat tittle , korg msty pk yg ana just copy paste je entri ni kn kn ?
bukan la sayang ..... ary ni ary isnin bertarikh 13jun2011 .....
aq ta tau knp pd saat ni , ary nih , aq msti teringat kn cinta aq yg pna ggal dlu ...
sbb nye ..... aq tgk status si die kat somewhere tuh .....
bkn kat wall dy ... sbb dy da remove aq =) ...
bkn aq rindu dy ... tp aq pk knp aq ta boleh nk slmt kn cinte aq dlu ....
pdhal aq syg sgt kat dy dulu ..... skrg ktorg pown da ta kontek da ....
dy ngat aq ke ? kompem ta ngat da .... sbb tgk dri status dy , aq tau
 dy hepy .... =) bgs la .... mcm aq gk skrg kn .....
dy dgn sape skrg pown aq ta tau ..... aq ta pna anggp dy msuh aq ...
even dy anggp aq nih msuh dy ..... aq just mmpu doa kn dy skses
dlm life dy .... taun nih dy spm .... aq mmpu ckp dri jauh je
DO THE BEST , AMONG THE BEST , MAKE ALL PEOPLE PROUD WITH U ,
IT'S YOUR FIRST UNDERTAKING FUTURE .... SO , DO YOUR BEST ....

konklusinye :: insyaALLAH aq akn menjaga cinta yg aq miliki skrg ....
cinta yg hdir slpas si die , cinta yg sempurna ....

sekian ,
by love , ana ....

Saturday, 11 June 2011

AL-FATIHAH . dipetik dari KISAH BENAR :)

.Fareizy,


seperti yang far da cite tadi.. far ngn arwah da kawan sejak darjah 3 lagi.. tapi percintaan far ngn arwah sejak kiteorang form 1..

mase tu ujan dekat skolah.. heehe .. kebetulan plak far demam mase tu..bawak sweater.. then far tgk arwah cam pening2 pale n sejuk.. far pon kasi la arwah pakai sweater far mase tu..walaupun far pon sejuk..tapi far kasi die pakai.. then rasenye keesokkan ari tu die demam jugak.. far da baek mase tu.. xingt sgt la.. far pegi umah arwah melawat.. huhu.. kecik2 da pandai..

hehehe.. lepas arwah baek demam tu la far ingt nk jage arwah smpai bler2..so far ckp la ngn arwah yg far nak jage die mase tu..

ish3.. kecik2 lagi da pandai nk bercinte..haishh.. = =
then arwah terima.. arwah puji yg far care kat arwah..
so arwah dalam penjagaan far laa ..
pergi sekolah sama2 , makan kt kanteen same2 , kelas pon same mase tu.. so far rase far bertuah ada arwah kt sisi..
then mase form 3.. far rase sakit haty sangat kat arwah..
sebab far dpt berita angin yang arwah ade boyfriend laen mase tu..
far pergi jumpe arwah mase tu.. mase tu dekat taman area rumah far kat johor ni..
selalu petang2 memang far ngn arwah lepak sane joging..
far cuba hilangkan ape yang orang cakap kt far pasal arwah..
then far xley tahan lagi.. far tengking arwah mase tu..
arwah pucat muka terkejut.. arwah cakap knpe far tengking die..
far pon cakap la yang arwah ni curang ngan far..
far bertindak melulu mase tu.. tanpa soal siasat far tros rase nak lepaskan arwah.. arwah xmengaku yang die curang kt far..
mase tu arwah nangis.. arwah tros lari balik rumah..
then malam tu.. far tepon arwah.. arwah angkat.. tapi xnak cakap..
far cuba tnye secara "slowtalk" .. arwah cakap arwah xbuat..
far tros letak tepon malam tu.. then esok mase nk pergi skolah..
macam biasa mama n far pegi nak amek arwah skali pergi skolah..
Then mamy arwah cakap arwah xsehat ( mase ni maybe barah die tahap permulaan ).. then 1hari far mengelabah ..
lepas balik skolah.. far pegi umah arwah..
tgk arwah tgh terlantar kt living room... mamy cakap arwah xsehat..pening kepala.. far cuba pendam ape yang orang cakap pasal arwah .. far pujuk arwah cakap far da xmarah kt arwah..arwah senyum.. esok nya arwah da sihat..
arwah cakap lagi yang die x curang kat far..
Now far pergi cari budak yang sebarkan berita tu.. die cakap mmg die yang buat2 crita tu..
huh.. mase tu.. hati far rasa sangat2 bersalah kat arwah..
so far mintak maaf sangat2 kat arwah.. arwah cakap.. 
xpe.. kite harus percaya each other.. ingt lagi perkataan yang arwah cakap kat far mase tu.. :'(
Time paling best is mase raya.. far bawak arwah balik kampung ikot family far ..
arwah kenal ngn sume ahli keluarga far..
diorang pon merestui hubungan far ngn arwah..
mase tu form 4.. then ada satu hari ni.. arwah mengadu sakit kepala..
far ingat tu perkara biasa la.. far suruh la makan panadol.. arwah cakap rase cam nk pecah jew kepala die... then arwah ada selitkan ayat ni " eiz, kalau sha da xde nnty.. eiz cari pengganti yang baek untuk diri eiz okey.." .. mase tu far endahkan ape yang arwah cakap..
far just nak arwah sihat jew mase tu..
then mase tu cuti bulan 6.. far dapat call dari mamy yang arwah masuk hospital sebab demam panas.. so far pergi la melawat..
tengok arwah mmg tengah demam.. kepale arwah pon panas jew..
far temankan arwah 1malam mase tu.. mase tgh bebual2 ngn arwah.. arwah ade cakap " eiz, nnty kalau sha da pergi.. eiz jgn sedih tau".. far ckp.. ape la sha mengarut ni.. then lepas seminggu baru arwah baek dari demam.. then berjalanlah macam biasa hidup kiteorang.. 
happy,notty,suka duka,pahit , manis , tawar semua ada la..
Then sampai mase tu form 5.. arwah kena tukar class.. arwah tukar aliran.. arwah cakap aliran acc sakit kan kepala die.. so far xkesah la..
biar kan die tukar.. then satu hari tu.. mase trial spm.. arwah pitam..
cikgu sukan cakap arwah xmakan.. perot kosong.. we all bawak arwah pergi klinik.. doktor cakap sebab gelap mata? far pon xtau la ape doktor tu cakap kt cikgu far.. Far mmg risau mase tu..
Then doktor cakap she will be okay.. Far tr0s sejuk haty dengar..
Far rase pelik la .. kenapa arwah selalu sangat sakit.. far tanye arwah..
arwah cakap xde pape pon.. arwah sehat.. sambil die senyum.. teringat lagi senyuman die tu.. 
huhu.. :'(
Tiba la mase Spm.. malam sebelum spm.. arwah ade ckp nak jumpe..
far pergi la jumpe arwah kat rumah .. arwah cakap " dady, good luck esok spm, .. bende ni bukan kecik.. ni penentu masa depan yang.. mamy xpenting.. yang penting dady.. then far cakap la.. " kenapa mamy cakap macam to kat dady ? da xsayang dady ke? " .. then arwah tr0s peluk far mase tu.. die senyum sambil air mata die mengalir.. far lapkan air mata die tu.. far cakap dah la.. jangan cakap mcm ni..
then arwah ade cakap lagi " kalau mamy da xde.. simpan mamy dalam haty dady ok.. janji ? " .. far tersentap kejap.. then far cakap.. " dady janji.. "
Arwah senyum lagi.. hurmm..
then mase tu da dekat 1pagi.. Far cakap ngn arwah suruh pegi tidor..
esok nak pekse kan.. arwah cakap ok then tros salam tangan far.. 
die kiss kt pipi skali.. Far pon balik rumah and tido..
then spm macam biasa.. sampai satu hari ni..paper last.. 
Mase tu far dikejutkan dengan berita yang sangat sedih..
Arwah pengsan.. Then far and cikgu kaunseling bawak arwah pergi hospital..
Doktor xkasi far masuk.. Die kena masuk ICU.. Doktor cakap die ade barah..
Far tros rase lemah .. rase macam putus harapan nak hidup..
Lepas seminggu arwah kat ICU.. Seminggu tu la Far tido sane , makan kat sana .. temankan arwah.. Arwah memang x sedarkan diri.. Tapi arwah ada pakai satu necklace yang far kasi dlu.. necklace tu ada tempat untuk simpan gambar.. 
Far try la bukak.. dpt satu kertas.. arwah tulis " I Love You Fareizi Till My Last Breath " .. Lepas far bace tu.. far tros.. erm.. xterkata la.. punye la sedih.. hurmm..
Then satu malam tu.. dalam pukul 11malam.. Doktor masuk and cakap nak checkup..
far diminta keluar kejap.. Then seluruh ahli keluarga far n arwah datang.. far pelik.. kenapa dieorang datang.. Then doktor kuar.. Doktor cakap " Dia dah pergi pukul 10 lebih tadi " .. perghh.. Far punye badan tros xbermaya.. rasa macam nak mati jugak malam tu.. family semua sedih n nangis.. Far rasa.. Macam kehilangan sesuatu yang paling berharga .. Arwah di kebumikan esok hari.. Far dah macam orang xtentu arah..
Dah macam kucing hilang anak mase tu.. :'(  .. Family semua cakap sabar , terpaksa terima hakikat yang arwah da pergi.. Hidup far da mula berubah.. 
Handphone pon da xpakai.. Computer xsentuh.. Kerja pon tak.. 
Always duduk dalam bilik memikirkan arwah.. Arwah memang baek,sweet,kalau bole semua ada la untuk dia.. Masa result SPM keluar.. Cikgu tunjuk result arwah dekat far and family arwah.. YaAllah.. Memang pandai arwah ni..Tapi Result nye hanya Far jew tau ok.. Far selalu jugak mimpi arwah datang dalam mimpi.. YaAllah..!! 
Bercahaya muka arwah.. Sekarang.. Far simpan arwah dalam hati and ingt kate2 yang arwah pesan kt far.. Hurmm..
far harap la sangat kt yang baca ni.. Tolong HARGAI ape yang kita ada sebelum semua tu hilang dalam sekelip mata.. 
Far da merasa peristiwa ni.. Memang pahit.. Its about my self and my love.. She always in my heart and she is my wife till my last breath..
Nama arwah xperlu la tulis dalam ni..
hurmm.. rase ni jew yang bole dikongsi kat u all.. :)

Thursday, 9 June 2011

10 SEBAB POMPUAN TAK RESPECT LELAKI !!

1. dah ada awek kau nak pegang2..elok2 awek kau pakai tudung kau sibuk nak tengok rambut dia..konon special untuk kau seorang..bila awek kau tak nak kasI semua tu, kau cakap bye2.. wah, KAU LELAKI GATAL.

2. bila keluar dengan awek, kau sanggup jemput hantar awek kau. berhabis duit kasi hadiah kat awek bila awek merajuk pun tak pe..konon kau penyabar.. tapi bila mak kau suruh pergi kedai beli bawang, macam2 alasan kau kasi. pastu siap minta duit lagi kat mak. wei, KAU LELAKI TAK BOLEH HARAP.

3. kalau ada awek cun beratur belakang kau masa nak cucuk duit kat atm, dengan segala hormat kau kasi dia beratur depan kau..konon kaulah lelaki paling gentleman..tapi, bila ada mak cik pregnant berdiri depan kau dalam monorail, kau buat bodoh je. siap pura-pura tidur sebab xmau bersesak-sesak berdiri.. sah, KAU LELAKI TAK BERTIMBANG RASA.

4. tiap kali lepas makan, kau hisap rokok sebatang dua..nampak je ade awek cun, makin semangat kau..kau rasa hisap rokok tu sangat cool..alahai, sebenarnya ramai perempuan dah 'reject' kau sebab diorang tanak cepat jadi janda. KAU LELAKI YANG TAK PEKA.

5. bila kau bawak kereta, ada je awek baik dengan kau, kau tuduh perempuan tu gila harta..padahal perempuan tu tau ko punya kereta tu duit bapak kau..bukan harta kau tapi harta bapak kau.aduh, KAU LELAKI PERASAN.

6. bila kau dengan kawan-kawan kau, kau suka gelak kuat-kuat. mencarut pun kuat2.. semua f**k, s**t, macam2 lagi smua kau nak sebut. kau rasa kau sempoi bila mencarut. tapi perempuan pandang KAU LELAKI TAK BERADAB.

7. pergi tengok bola, tengok konsert, berapa mahal harga tiket pun kau sanggup..konon untuk kepuasan diri.. tapi pergi masjid hari Jumaat seminggu sekali, masuk pun free, kau liat..bab agama kau aci mengelat. herm... KAU LELAKI TAK BOLEH BUAT SUAMI.

8. kau suka kutuk2 n gelak2 kat gambar perempuan2 kat fb..kau kata konon bajet cun..abih yg kau amik gambar jelir2 lidah yang konon rock sangat tuh, kau rasa cool? haishh...KAU LELAKI YANG TAK CERMIN DIRI..

9. time awek kau merajuk, berbakul-bakul kau kutuk. konon modal perempuan merajuk n air mata.. tapi bila kau mogok tak nak cakap dengan awek kau sebab sakit hati, tu kes apa plak.. wei, KAU LELAKI EGO.

10. kau hisap rokok kau rasa kau handsome. lepas tu puntung rokok kau buang merata-rata.. kadang2 bila kau rasa nak meludah, dekat mana-mana pun kau tak ambil peduli. alahai, KAU LELAKI PENGOTOR.

p/s: ni untuk suka2..tak semua lelaki macam ni..n bkn semua lelaki ada semua ciri2 ni..dalam dunia ni ramai lagi lelaki yang baik2..huhuhuhu

Sunday, 5 June 2011

ANDAI LELAKI TAHU ........

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan jatuh cinta,
lelaki itu tidak semestinya punya segalanya
tetapi lelaki itu adalah segalanya di hatinya.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan itu mengalirkan air mata,
itu bukan bermakna dia lemah,
tetapi dia sedang mencari kekuatan
untuk terus tabah menyintai lelaki itu.

Andainya lelaki tahu..
Apabila seorang perempuan marah,
memang dia tidak mampu mengawal perasaannya
tapi percayalah, itulah maknanya
dia sangat mengambil berat dan menyayangi lelaki itu.

Lihat saja pasangan yang baru bercinta, mereka jarang bergaduh.
Tetapi percayalah semakin bertambah sayang mereka pada seseorang,
semakin pula banyak pertelingkahan yang berlaku.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan bercakap banyak,
dia tidak pernah bermaksud untuk membuat anda rimas,
tapi dia mahu lelaki mengenalinya dengan lebih dekat.

Andainya lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata dia mahu anda berubah,
itu bukan bermakna dia tidak mahu menerima anda seadanya,
tetapi dia mahu menjadikan anda lebih baik,
bukan untuk dirinya,
tetapi untuk masa depan anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan cemburu dan tidak percayakan anda,
bukan bermakna dia tidak sayang..
tetapi dia terlalu sayangkan anda
dan masih menganggap anda anak kecil
yang masih memerlukan sepenuh perhatian.

Kadang2 dia terlalu risau sekiranya terlalu percaya,
anda akan mengkhianati kepercayaan yang diberi.
Naluri keibuannya sangat kuat.
Dia hanya mahukan yang terbaik untuk anda.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan merajuk,
jangan kata dia mengada-ngada.
Dia bukannya mahu dipujuk dengan wang ringgit
atau hadiah sedozen,
tetapi cukup dengan perhatian
yang boleh buat perempuan rasa dihargai.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan jarang mengatakan ‘i love u’,
itu tidak bermaksud dia tidak menyintai
tetapi dia mahu lelaki itu merasai sendiri cintanya,
bukan hanya hadir dari kata-kata
tetapi juga melalui bahasa tubuhnya.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata dia rindu sama kamu,
dia benar-benar maksudkannya.
Apabila berjauhan, bayanganmu akan sentiasa bermain di mata.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan kata lelaki lain itu lebih baik dari kamu,
jangan percaya kata-katanya
kerana dia hanya mahu menguji kamu.
Dia mahu melihat sejauh mana kamu sanggup menjadi yang terbaik di matanya.
Walaupun sebenarnya memang kamulah yang terbaik di hatinya.

Selagi dia dengan kamu, percayalah,
walaupun perempuan menganggap masih ramai lagi yang lebih baik di matanya
tetapi di hatinya, kamu tetap yang terbaik.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan menjadi degil,
dia bukan bermaksud untuk menjadi degil
tapi dia mahu melihat
sejauh mana lelaki itu mampu bersabar dengan kerenahnya.

Percayalah, hati perempuan itu sangat lembut.
Andai kena caranya,
jangan terkejut kalau akhirnya dia menukar fikirannya dalam masa sesaat.

Andai lelaki tahu..
Apabila perempuan berkata,
“tolong tinggalkan saya!”,
dia tidak bermaksud menyuruh anda pergi selamanya.
Dia hanya mahu menenangkan fikirannya sebentar saja.

Apabila dia kembali tenang,
percayalah dia akan mencari anda semula.
Itu tandanya dia benar-benar menyintai anda.
Perempuan sukar untuk mengawal perasaan.
Dia terlalu emosional.
Tapi dialah yang paling menyayangi anda
dan sangat sensitif dengan perubahan pada diri anda.

Andai lelaki tahu..
Sememangnya Allah menciptakan lelaki dan perempuan itu
dengan perbezaan yang tersendiri.
Tetapi sekiranya mereka saling memahami,
mereka akan saling melengkapi dan menyempurnakan.

Perempuan itu diciptakan oleh Allah indah sekali.
Di sebalik air matanya,
tersimpan seribu satu kekuatan
yang bakal menjadikan seorang lelaki itu merasa selamat bersamanya.

Biarpun zahirnya perempuan itu tampak lemah
tapi dia punya kekuatan tersendiri
yang bisa menggoncang dunia
dan mungkin bisa pula membuat lelaki menjadi lemah kerananya.

Jadi hargailah kehadiran seorang perempuan dalam hidup anda
kerana dia didatangkan bukan dengan kelemahan sahaja
tetapi dia juga ada kekuatan untuk menyokong anda
dan membuatkan hidup anda lebih sempurna.
Dialah yang bakal menjadi perempuan bekerjaya, isteri juga ibu
yang terbaik untuk anak2 anda ....