[k][a][m][i]

Saturday, 11 June 2011

AL-FATIHAH . dipetik dari KISAH BENAR :)

.Fareizy,


seperti yang far da cite tadi.. far ngn arwah da kawan sejak darjah 3 lagi.. tapi percintaan far ngn arwah sejak kiteorang form 1..

mase tu ujan dekat skolah.. heehe .. kebetulan plak far demam mase tu..bawak sweater.. then far tgk arwah cam pening2 pale n sejuk.. far pon kasi la arwah pakai sweater far mase tu..walaupun far pon sejuk..tapi far kasi die pakai.. then rasenye keesokkan ari tu die demam jugak.. far da baek mase tu.. xingt sgt la.. far pegi umah arwah melawat.. huhu.. kecik2 da pandai..

hehehe.. lepas arwah baek demam tu la far ingt nk jage arwah smpai bler2..so far ckp la ngn arwah yg far nak jage die mase tu..

ish3.. kecik2 lagi da pandai nk bercinte..haishh.. = =
then arwah terima.. arwah puji yg far care kat arwah..
so arwah dalam penjagaan far laa ..
pergi sekolah sama2 , makan kt kanteen same2 , kelas pon same mase tu.. so far rase far bertuah ada arwah kt sisi..
then mase form 3.. far rase sakit haty sangat kat arwah..
sebab far dpt berita angin yang arwah ade boyfriend laen mase tu..
far pergi jumpe arwah mase tu.. mase tu dekat taman area rumah far kat johor ni..
selalu petang2 memang far ngn arwah lepak sane joging..
far cuba hilangkan ape yang orang cakap kt far pasal arwah..
then far xley tahan lagi.. far tengking arwah mase tu..
arwah pucat muka terkejut.. arwah cakap knpe far tengking die..
far pon cakap la yang arwah ni curang ngan far..
far bertindak melulu mase tu.. tanpa soal siasat far tros rase nak lepaskan arwah.. arwah xmengaku yang die curang kt far..
mase tu arwah nangis.. arwah tros lari balik rumah..
then malam tu.. far tepon arwah.. arwah angkat.. tapi xnak cakap..
far cuba tnye secara "slowtalk" .. arwah cakap arwah xbuat..
far tros letak tepon malam tu.. then esok mase nk pergi skolah..
macam biasa mama n far pegi nak amek arwah skali pergi skolah..
Then mamy arwah cakap arwah xsehat ( mase ni maybe barah die tahap permulaan ).. then 1hari far mengelabah ..
lepas balik skolah.. far pegi umah arwah..
tgk arwah tgh terlantar kt living room... mamy cakap arwah xsehat..pening kepala.. far cuba pendam ape yang orang cakap pasal arwah .. far pujuk arwah cakap far da xmarah kt arwah..arwah senyum.. esok nya arwah da sihat..
arwah cakap lagi yang die x curang kat far..
Now far pergi cari budak yang sebarkan berita tu.. die cakap mmg die yang buat2 crita tu..
huh.. mase tu.. hati far rasa sangat2 bersalah kat arwah..
so far mintak maaf sangat2 kat arwah.. arwah cakap.. 
xpe.. kite harus percaya each other.. ingt lagi perkataan yang arwah cakap kat far mase tu.. :'(
Time paling best is mase raya.. far bawak arwah balik kampung ikot family far ..
arwah kenal ngn sume ahli keluarga far..
diorang pon merestui hubungan far ngn arwah..
mase tu form 4.. then ada satu hari ni.. arwah mengadu sakit kepala..
far ingat tu perkara biasa la.. far suruh la makan panadol.. arwah cakap rase cam nk pecah jew kepala die... then arwah ada selitkan ayat ni " eiz, kalau sha da xde nnty.. eiz cari pengganti yang baek untuk diri eiz okey.." .. mase tu far endahkan ape yang arwah cakap..
far just nak arwah sihat jew mase tu..
then mase tu cuti bulan 6.. far dapat call dari mamy yang arwah masuk hospital sebab demam panas.. so far pergi la melawat..
tengok arwah mmg tengah demam.. kepale arwah pon panas jew..
far temankan arwah 1malam mase tu.. mase tgh bebual2 ngn arwah.. arwah ade cakap " eiz, nnty kalau sha da pergi.. eiz jgn sedih tau".. far ckp.. ape la sha mengarut ni.. then lepas seminggu baru arwah baek dari demam.. then berjalanlah macam biasa hidup kiteorang.. 
happy,notty,suka duka,pahit , manis , tawar semua ada la..
Then sampai mase tu form 5.. arwah kena tukar class.. arwah tukar aliran.. arwah cakap aliran acc sakit kan kepala die.. so far xkesah la..
biar kan die tukar.. then satu hari tu.. mase trial spm.. arwah pitam..
cikgu sukan cakap arwah xmakan.. perot kosong.. we all bawak arwah pergi klinik.. doktor cakap sebab gelap mata? far pon xtau la ape doktor tu cakap kt cikgu far.. Far mmg risau mase tu..
Then doktor cakap she will be okay.. Far tr0s sejuk haty dengar..
Far rase pelik la .. kenapa arwah selalu sangat sakit.. far tanye arwah..
arwah cakap xde pape pon.. arwah sehat.. sambil die senyum.. teringat lagi senyuman die tu.. 
huhu.. :'(
Tiba la mase Spm.. malam sebelum spm.. arwah ade ckp nak jumpe..
far pergi la jumpe arwah kat rumah .. arwah cakap " dady, good luck esok spm, .. bende ni bukan kecik.. ni penentu masa depan yang.. mamy xpenting.. yang penting dady.. then far cakap la.. " kenapa mamy cakap macam to kat dady ? da xsayang dady ke? " .. then arwah tr0s peluk far mase tu.. die senyum sambil air mata die mengalir.. far lapkan air mata die tu.. far cakap dah la.. jangan cakap mcm ni..
then arwah ade cakap lagi " kalau mamy da xde.. simpan mamy dalam haty dady ok.. janji ? " .. far tersentap kejap.. then far cakap.. " dady janji.. "
Arwah senyum lagi.. hurmm..
then mase tu da dekat 1pagi.. Far cakap ngn arwah suruh pegi tidor..
esok nak pekse kan.. arwah cakap ok then tros salam tangan far.. 
die kiss kt pipi skali.. Far pon balik rumah and tido..
then spm macam biasa.. sampai satu hari ni..paper last.. 
Mase tu far dikejutkan dengan berita yang sangat sedih..
Arwah pengsan.. Then far and cikgu kaunseling bawak arwah pergi hospital..
Doktor xkasi far masuk.. Die kena masuk ICU.. Doktor cakap die ade barah..
Far tros rase lemah .. rase macam putus harapan nak hidup..
Lepas seminggu arwah kat ICU.. Seminggu tu la Far tido sane , makan kat sana .. temankan arwah.. Arwah memang x sedarkan diri.. Tapi arwah ada pakai satu necklace yang far kasi dlu.. necklace tu ada tempat untuk simpan gambar.. 
Far try la bukak.. dpt satu kertas.. arwah tulis " I Love You Fareizi Till My Last Breath " .. Lepas far bace tu.. far tros.. erm.. xterkata la.. punye la sedih.. hurmm..
Then satu malam tu.. dalam pukul 11malam.. Doktor masuk and cakap nak checkup..
far diminta keluar kejap.. Then seluruh ahli keluarga far n arwah datang.. far pelik.. kenapa dieorang datang.. Then doktor kuar.. Doktor cakap " Dia dah pergi pukul 10 lebih tadi " .. perghh.. Far punye badan tros xbermaya.. rasa macam nak mati jugak malam tu.. family semua sedih n nangis.. Far rasa.. Macam kehilangan sesuatu yang paling berharga .. Arwah di kebumikan esok hari.. Far dah macam orang xtentu arah..
Dah macam kucing hilang anak mase tu.. :'(  .. Family semua cakap sabar , terpaksa terima hakikat yang arwah da pergi.. Hidup far da mula berubah.. 
Handphone pon da xpakai.. Computer xsentuh.. Kerja pon tak.. 
Always duduk dalam bilik memikirkan arwah.. Arwah memang baek,sweet,kalau bole semua ada la untuk dia.. Masa result SPM keluar.. Cikgu tunjuk result arwah dekat far and family arwah.. YaAllah.. Memang pandai arwah ni..Tapi Result nye hanya Far jew tau ok.. Far selalu jugak mimpi arwah datang dalam mimpi.. YaAllah..!! 
Bercahaya muka arwah.. Sekarang.. Far simpan arwah dalam hati and ingt kate2 yang arwah pesan kt far.. Hurmm..
far harap la sangat kt yang baca ni.. Tolong HARGAI ape yang kita ada sebelum semua tu hilang dalam sekelip mata.. 
Far da merasa peristiwa ni.. Memang pahit.. Its about my self and my love.. She always in my heart and she is my wife till my last breath..
Nama arwah xperlu la tulis dalam ni..
hurmm.. rase ni jew yang bole dikongsi kat u all.. :)

No comments:

Post a Comment